Vila Restoran Punta Umag

Hrvatski English Deutsch Italiano

Umag

Na samom ulazu na istarski poluotok leži šarmantni Umag, gradić koji sa svojih 45 kilometara obale i zanimljivim zaleđem ujedinjuje posebnosti čitave regije. Tek 40 kilometara udaljen od Trsta, 150 od Ljubljane i 50 nautičkih milja od ljepotice Venecije, možda je upravo Umag najbolji uvod u sasvim novi doživljaj Mediterana.

Stara jezgra grada smještena na poluotoku (nekada otoku) i danas odražava sjaj njegove povijesti: otkrili su ga rimski plemići, a venecijanske kuće u starom dijelu grada služile su im kao ljetne rezidencije. Djelomično su očuvane i zidine te kula, ali također i renesansne i barokne zgrade i crkve.

Novi dio grada proteže se od Katora prema Novigradu i sadrži glavninu turističkih kapaciteta.

Umaško more kristalno je čisto i omogućava kupanje od svibnja do listopada. U zaleđu, između rijeka Dragonje i Mirne, naići ćete na zanimljive utvrde nevjerojatne prošlosti sa zadivljujućim vidicima. Očekuju Vas mnogi objekti seoskog turizma s autohtonim delicijama i gostoljubivim domaćinima.

Nemoguće je govoriti o Umagu, a ne spomenuti Savudriju sa svojim najstarijim zidanim svjetionikom na hrvatskom Jadranu iz 1826. godine te Lovrečicu, idealnu oazu za savršen obiteljski odmor.

Turizam je iznimno razvijen proteklih godina pa destinacija obiluje visokokvalitetnim smještajnim objektima, kako luksuznim, tako i obiteljski orijentiranim hotelima, vilama, apartmanima ili ekološki uređenim kampovima, a sve u duhu suživota s prirodom i Mediteranom kakav je nekad bio.

Umag je, smješten u turistički atraktivnom zaljevu gdje se nalazi jedna od najprestižnijih ACI marina s jednom od ukupno 11 plavih zastava umaškog područja, ujedno i prva nautička poveznica Hrvatske i središnje Europe.

Uživajte u planinarenju, speleologiji, u vožnji biciklom, ili pak jednostavnoj šetnji aromatičnim mediteranskim krajolikom. Upoznajte tajne kristalnog mora, jedrite, plivajte, ronite. Jašite, osjetite zov pustolovine ili razgledajte ove prekrasne vidike iz zraka. Dobrodošli u Umag i njegovu okolicu!